Το γραφείο μας

Το γραφείο μας

Το δικηγορικό γραφείο Παπαναστασίου ιδρύθηκε το 2002 από τον δικηγόρο Δήμο-Δημήτριο Παπαναστασίου στο κέντρο της Αθήνας και εξειδικεύεται σε υποθέσεις εμπορικού,  εταιρικού, ενεργειακού δικαίου και δικαίου ακινήτων.
Εκτός από τον κ. Παπαναστασίου, άλλοι τρεις δικηγόροι και μια γραμματέας βρίσκονται στη διάθεσή σας για την επίλυση του  θέματος που σας απασχολεί.
Ο κ. Παπαναστασίου, πέραν της μητρικής του γλώσσας, που είναι η ελληνική, σας συμβουλεύει σε άπταιστα γερμανικά, και αγγλικά, ενώ μια συνεργάτης του γραφείου μιλά και γράφει άπταιστα τη γαλλική.
Το δικηγορικό γραφείο συνεργάζεται στενά με εξωτερικούς συμβούλους, όπως εμπειρογνώμονες, εκτιμητές, συμβολαιογράφους, λογιστές-φοροτεχνικούς και δικαστικούς επιμελητές, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Το δικηγορικό γραφείο Παπαναστασίου διατηρεί άριστες σχέσεις και έχει συνεργαστεί με την Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα και το  Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Επίκεντρο του δικηγορικού γραφείου Παπαναστασίου είναι το οικονομικό δίκαιο, εμπορικό, εταιρικό και επιχειρηματικό δίκαιο, το δίκαιο του ανταγωνισμού, το δίκαιο των σημάτων, το ενεργειακό δίκαιο, το εμπράγματο δίκαιο, το δίκαιο των συμβάσεων και η είσπραξη απαιτήσεων.

Το επιχειρηματικό δίκαιο καλύπτει όλους τους τομείς δικαίου που αφορούν μια επιχείρηση ή έναν επιχειρηματία κατά την επαγγελματική ή εμπορική του δραστηριότητα. Αν θέλετε να ιδρύσετε, να αγοράσετε ή να πουλήσετε μια Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία ΙΚΕ, Ομόρρυθμη Εταιρεία, Eτερρόρυθμη Εταιρεία, Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, ή μια Ανώνυμη Εταιρεία, τότε θα πρέπει να κινηθείτε με βάση τις διατάξεις του ελληνικού εταιρικού δικαίου.

Ο δικηγόρος κ. Παπαναστασίου έχει πείρα πολλών ετών στο εταιρικό δίκαιο, ιδιαίτερα στην ίδρυση επιχείρησης και θα σας στηρίξει ως νομικός σύμβουλος εάν σχεδιάζετε να δραστηριοποιηθείτε επαγγελματικά στην Ελλάδα. Ο κ. Παπαναστασίου θα επεξεργαστεί μαζί σας το σχεδιασμό και το νομικό πλαίσιο της ίδρυσης της εταιρείας και θα σας βοηθήσει σε όλα τα στάδια της  διαδικασίας αδειοδότησης.

Το εμπορικό δίκαιο, ως μέρος του οικονομικού δικαίου, είναι κλάδος του ιδιωτικού δικαίου, έχει ως αντικείμενο τις εμπορικές συναλλαγές και τους εμπόρους. Ο δικηγόρος Δήμος Παπαναστασίου έχει τις γνώσεις και την πολυετή πείρα να σας  συμβουλεύσει σε  οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή δυσκολίες αντιμετωπίζετε στον τομέα αυτό.

Το Δίκαιο Ανταγωνισμού είναι το σύνολο κανόνων που προσπαθεί να προστατεύσει τον ανταγωνισμό από στρεβλώσεις και περιορισμούς που του επιφέρουν πρακτικές επιχειρήσεων. Μια τέτοια παρέμβαση μπορεί να γίνει και στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Ο κύριος Παπαναστασίου μπορεί να σας καθοδηγήσει με πολύτιμες συμβουλές σχετικά με το τι ακριβώς θα πρέπει να πράξετε, ώστε να κινηθείτε στα πλαίσια του νόμου και του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Το δικηγορικό γραφείο Παπαναστασίου έχει πολυετή πείρα στο δίκαιο ακινήτων. Ο κ. Παπαναστασίου διενεργεί ελέγχους τίτλων ιδιοκτησίας σε κτηματολόγια και υποθηκοφυλακεία σε όλη την επικράτεια, αναλαμβάνει την σύνταξη συμβολαίων για την  αγοραπωλησία  κάθε είδους ακινήτων,  παρέχει νομική υποστήριξη για την ενοικίαση και μίσθωση ακινήτων ενώ παράλληλα αναλαμβάνει και τη διαχείριση ακινήτων.

Εξίσου πολύτιμες είναι οι συμβουλές του κ. Παπαναστασίου στο δίκαιο των συμβάσεων τόσο προσυμβατικά, όσο και κατά τη σύνταξη εμπορικών συμβάσεων, συμβάσεων μίσθωσης ή στη σύνταξη γενικών όρων και προϋποθέσεων, πάντα σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου.

Το ενεργειακό δίκαιο είναι ένας τομέας στον οποίο έχει ο κ. Παπαναστασίου έχει αποκτήσει ιδιαίτερη εμπειρία. Ειδικά στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι οποίες με τον καιρό αποκτούν  όλο και μεγαλύτερη σπουδαιότητα, ο δικηγόρος Παπαναστασίου θα σας καθοδηγήσει στο σχεδιασμό, στη διαδικασία αδειοδότησης, στην κατασκευή και στη διαχείριση ενός ενεργειακού πάρκου.

Ο δικηγόρος

Ο Δήμος Δημήτριος Παπαναστασίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969 και μεγάλωσε σε μια δίγλωσση οικογένεια.  Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές της νομικής το 1994 στο Πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilians του Μονάχου και στη συνέχεια εργάστηκε στο δικηγορικό γραφείο Schmidt-Sibeth,  Zirngibl,  Langwieser,  Heise στο Μόναχο.

Επικοινωνία

Δορυλαίου 18, 11521 Αθήνα

Τηλέφωνο: +30-210 6468812

Fax: +30-210 6468348

E-mail: info@papanastasioulaw.gr