Ο δικηγόρος

Δήμος-Δημήτριος Παπαναστασίου

Ο Δήμος Δημήτριος Παπαναστασίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969 και μεγάλωσε σε μια δίγλωσση οικογένεια.  Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές της νομικής στο 9ο  εξάμηνο (Erstes Juristisches Staatsexamen) το 1994 στο Πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilians του Μονάχου.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έλαβε υποτροφία από το γερμανικό ίδρυμα Konrad Adenauer Stiftung.

Στο Μόναχο εργάστηκε σε νομικά τμήματα μεγάλων γερμανικών εταιρειών, καθώς και στο δικηγορικό γραφείο Schmidt-Sibeth,  Zirngibl,  Langwieser,  Heise , το οποίο χειριζόταν υποθέσεις πολυεθνικών εταιρειών.

Αμέσως μετά το πέρας των σπουδών του εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στην Πολεμική Αεροπορία, όπου του ανατέθηκαν υπηρεσίες νομική φύσεως στα γραφεία δικαστικού στην Τρίπολη και στην Αθήνα. Παράλληλα εγγράφηκε ως ασκούμενος δικηγόρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και άρχισε την άσκησή του στο Δικηγορικό Γραφείο του Ευστρατίου Στρατήγη στην Αθήνα.

Από το 1996 εργάστηκε στο γερμανόφωνο δικηγορικό γραφείο του Δημητρίου Οικονομίδη, αρχικά ως ασκούμενος δικηγόρος και από το 1997 ως δικηγόρος μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ το 2002 ίδρυσε το δικό του δικηγορικό γραφείο, το οποίο και διατηρεί μέχρι σήμερα σε ιδιόκτητο χώρο επί της οδού Δορυλαίου 18 στην Αθήνα.

Ο κ. Παπαναστασίου εκτιμά την επικοινωνία με τους εντολείς του, Έλληνες αλλά και αλλοδαπούς, ιδιώτες και εταιρείες. Δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον χειρισμό των υποθέσων και στην εκπροσώπηση των συμφερόντων σας με επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα. Σας εκπροσωπεί τόσο συμβουλευτικά όσο και δικαστικά και φροντίζει ώστε να είστε καλά εξοικειωμένοι με τις ελληνικές συνθήκες, τις διαδικασίες και τη νομική κατάσταση.

Παράλληλα με την άσκηση του επαγγέλματός του έχει ασχοληθεί και εξακολουθεί να ασχολείται με τα κοινά  της γερμανόφωνης παροικίας των Αθηνών. Επί σειρά ετών διατέλεσε αρχικά μέλος και στη συνέχεια πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου  του ιστορικού Ελληνογερμανικού Συλλόγου “Philadelphia“.  Κατά τη θητεία του ως προέδρου του Philadelphia ανεγέρθηκε υπό την εποπτεία του το πολιτιστικό κέντρο και το κτίριο διαμερισμάτων στον Παράδεισο Αμαρουσίου επί της οδού Κριεζή και Μονεμβασίας.

Από το έτος 2007 συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του πρότυπου γερμανόφωνου οίκου ευγηρίας “Haus Koroneos“ επί των οδών Κυριακού και Τσόχα στην Αθήνα. Επίσης διατέλεσε ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Ευαγγελικού Συλλόγου Ανθρωπιστικής Αρωγής (Evangelischer Diakonieverein), το οποίο έχει αναλάβει από το έτος 2010 τη διαχείριση του Haus Koroneos με 36 άτομα προσωπικό.

O κ. Παπαναστασίου υποστηρίζει επίσης το ίδρυμα “Άγιος Νικόλαος“ στο Γαλαξίδι, το οποίο προσφέρει βοήθεια και οικογενειακή περίθαλψη σε άτομα με νοητική υστέρηση.

Ο δικηγόρος

Ο Δήμος Δημήτριος Παπαναστασίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969 και μεγάλωσε σε μια δίγλωσση οικογένεια.  Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές της νομικής το 1994 στο Πανεπιστήμιο Ludwig-Maximilians του Μονάχου και στη συνέχεια εργάστηκε στο δικηγορικό γραφείο Schmidt-Sibeth,  Zirngibl,  Langwieser,  Heise στο Μόναχο.

Επικοινωνία

Δορυλαίου 18, 11521 Αθήνα

Τηλέφωνο: +30-210 6468812

Fax: +30-210 6468348

E-mail: info@papanastasioulaw.gr